AQUA technic Nederland

 

 

 

wpd1d2981c_0f.jpg

AQUA technic

wp96f3364a_0f.jpg
Water ons lichaam bestaat voor 68% uit water

AQUA technic - Water drinken

 

Waarom water drinken, Ons lichaam bestaat uit 68% uit water. Een belangrijk deel daarvan zit in ons bloed (92% water) en in onze hersenen (90%). In onze botten zit 22% en 10% bevindt zich in onze tanden. Met water regelt ons lichaam veel. Zo worden met water vitaminen, mineralen en voedingsstoffen naar onze cellen getransporteerd en worden afvalstoffen afgevoerd. Met water versterken we ons afweer systeem en voorkomen we ziektes. Water helpt bij het verteren en opnemen van eten. Ook regelen we met water onze lichaamstemperatuur. Water is dus een onmisbare stof voor ons lichaam. Zonder water kunnen we hoogstens vier dagen overleven.
dit water zal ververst, en op peil moeten worden gehouden water verwijderd afvalstoffen uit ons lichaam beschermd de organen, weefsels en houd ons lichaam op temperatuur  bevat ook de nodige zuurstof die we extra binnen krijgen door water te drinken we voelen ons fitter en ons denkvermogen blijft helder

 

1,5 a 2 liter water per dag

 

Voorkom uitdroging, het is van belang dat we voldoende water drinken om aan onze behoefte naar vocht te kunnen voldoen drink regelmatig en voorkom uitdroging als u dorst krijgt is dit een noodsignaal van uw lichaam dat het vocht peil te laag is

 

Zuiver water drinken

 

Het water wat wij dagelijks drinken kan fors verschillen in kwaliteit water is niet zo maar water, hoe zuiverder het water hoe beter dit voor ons lichaam is

 

Water drinken op het werk

 

Op het werk is het van belang dat we voldoende drinken we moeten namelijk presteren met een heldere geest en sterk lichaam kunnen we beter en langer presteren met de zelfde inspanning op tijd water drinken zorgt voor zuurstof in spieren en hersenen zodat we kunnen presteren wat van ons verlangd word, en wat is er nog lekkerder als een glas fris water op juiste temperatuur

 

Water en de spijsvertering

 

Ook de vertering gaat er onder lijden: water is essentieel voor de spijsvertering en de afbraak van voedingsstoffen. Een slechte vertering wil zeggen dat je alle goede stoffen uit de voeding niet kan opnemen. Je lichaam zal dus signalen uitsturen om de gemiste voedingsstoffen (vitaminen en mineralen) toch te kunnen krijgen.

Je voelt een "valse" honger. Als het uitgedroogd is, zendt je lichaam dezelfde signalen uit dan als het honger heeft en je gaat dit gevoel beantwoorden met voedsel. Water zorgt niet alleen voor een verminderd hongergevoel, het vult het lichaam ook.

 

Wanner drink je genoeg water

 

Wanneer weet je dat je genoeg water drinkt? Wel, dit is heel eenvoudig na te gaan: één van de functies van water is het verwijderen van afvalstoffen uit je lichaam (dmv urineren) Je drinkt dus genoeg water wanneer je urine wit en geurloos is. Een ander signaal is dorst: wanneer je dorst hebt, is je lichaam al aan het uitdrogen. Het is dus belangrijk om regelmatig te drinken, ook al heb je nog geen dorst.

 

Water of koffie

 

Vind je water drinken maar eentonig, kan je de consumptie van water afwisselen met andere vloeistoffen zoals thee. Laat de dranken die cafeïne bevatten staan, cafeïne drijft immers vocht af uit je lichaam, waardoor de uitdroging nog sneller optreedt. Kan je echt niet zonder je dagelijks kopje koffie, drink dan voor en na de koffie een groot glas water.

 

Wanneer meer water drinken

 

Wanneer je actief bezig bent, zweet je meer dan normaal. Of deze activiteit nu werken of sporten is, je lichaam verliest meer vocht dan wanneer je inactief bent. Daarom is het belangrijk om voldoende water te drinken voor, tijdens en na je activiteit.

Wanneer je fitness oefeningen doet, zweet je lichaam meer en verliest het veel vocht. Het is dan ook belangrijk om zowel tijdens als na je fitness, werk, sport enz voldoende water te drinken.

 

 

 

 

 

       AQUA technic®                                         |  HOME  |  SITEMAP  |  INFORMATIE AANVRAAG  |