Pocketvering matras of koudschuim matras

Pocketvering matras of koudschuim matras

17 oktober 2019 0 Door Redactie

Pocketvering matrassen en koudschuim matrassen zijn moderne matrassen die steeds meer in populariteit toenemen. Maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van een pocketvering matras en een koudschuim matras? In dit artikel vertellen we je hier meer over, zodat jij straks weet welk matras je moet kiezen.

Wonen

Pocketvering matras

Een pocketvering matras bestaat uit veren. Het unieke aan dit matras is echter dat deze veren allemaal onafhankelijk verpakt zijn. Dit zorgt ervoor dat ze ook onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Door de open zones in het matras wordt lucht goed doorgelaten en ventileert het goed. Ook zorgt het matras voor een goede vochtdoorlating. Dit maakt het ook een goed matras voor een persoon die veel transpireert.

Verder zijn er in pocketvering matrassen speciale comfortzones aangebracht voor de heupen en schouders, waardoor deze matrassen heerlijk comfortabel liggen. Naarmate de druk op het matras groter wordt, bieden de veren een hogere weerstand. Daarom is een pocketvering matras geschikt voor alle gewichtscategorie├źn.

Een pocketvering matras heeft echter ook een nadeel: de drukverlaging van dit matras kan beperkt zijn.

Furnitura

Koudschuim matras

Een koudschuim matras bestaat in tegenstelling tot de meeste matrassen niet uit veren. Het bestaat uit een bepaald soort materiaal dat heel veerkrachtig is: koudschuim. Dit materiaal heeft ook nog eens een goede temperatuur- en vochtregulatie. Ook voor personen die veel transpireren is dit dus een zeer geschikt matras.

Koudschuim matrassen gaan ook lang mee. Dit is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. De kwaliteit is hoog, maar de prijs is nog steeds laag. Dit zorgt voor een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. De matrassen zijn vaak in soft, medium en stevig te verkrijgen.

Het enige nadeel van een koudschuim matras is dat het soms duurder is dan een polyether matras.