Verschillende soorten trappen

Verschillende soorten trappen

27 januari 2020 0 Door Redactie

Ben je op zoek naar een nieuwe trap voor in je huis? In dit artikel worden een aantal populaire trappen aan je voorgelegd. Hopelijk lukt het om een keuze te maken tussen de prachtige trappen onderstaand.

Wenteltrap

Een wenteltrap draait als het ware in een spiraal omhoog. De trap hoeft niet per se om één as heen te draaien. Afhankelijk van de ruimte kun je de trap zo steil mogelijk maken. Als je moeilijk ter been bent dan is het beter om de trap niet zo steil te maken. Een wenteltrap is heel elegant. Als je ervoor kiest om te gaan voor stalen treden dan creëer je een industriële look. Als je je wenteltrap bekleed met stof dan geeft dit een landelijk en romantisch effect.

Spiltrap

Een spiltrap is een trap die om zijn eigen as draait. Dit soort trappen zijn erg ruimtebesparend. Het is bij een spiltrap ook mogelijk om een rustvlak te creëren. Deze rustruimte wordt ook wel een bordes genoemd. Dit brengt veel comfort met zich mee. Een spiltrap of draaitrap, want zo wordt het ook wel genoemd, kan uit verschillende materialen gemaakt worden. Een spiltrap is uitermate geschikt als je je ruimte goed moet gebruiken. Een spil- of draaitrap is erg sierlijk. Je kunt je oude trap vaak goed vervangen met een spiltrap.

Zwevende trap

Bij een zwevende trap zijn de treden los van elkaar aan de wand bevestigd. Het is ook mogelijk om de zijkant van ledlicht te voorzien. De zwevende trap wordt vaak zonder leuning gebouwd. Het geeft het gevoel alsof de ruimte groter is. Als je slecht ter been bent of als je evenwichtsorgaan niet optimaal werkt, dan is het beter om niet te kiezen voor een zwevende trap. Een zwevende trap ziet er futuristisch uit.

Zoldertrap

Het kan zijn dat je een ruime zolder hebt, waar je een mooie trap voor nodig hebt. Een zoldertrap die inklapbaar is, zorgt ervoor dat je veel ruimte bespaart. Vaak zit de opening van de zolder boven de overloop op de 2e etage. Een inklapbare trap verspert alleen de overloop als je op de zolder moet.